ÖLANDS SKÖRDEFEST

Runstens Gård 2022

Familj Gårdsbutik Mat & Dryck Öländska produkter

Runstens Gård är ett lantbruk som har en gårdsbutik.
Vid skördefesten finns det fler utställare och en matservering.

I gårdsbutiken säljer vi ekologiskt lamm- och nötkött, lammskinn, hantverk i lammskinn och ett axplock av närproducerade varor.
Öppet året runt lördagar 11-15. Sommaren 2022 30/6 – 13/8
onsdag-fredag 13-17, lördag 11-15.

Skördefest på Runstens Gård!

Gårdsbutiken: Färskt lammkött, rökt får, fryst nötkött, lammskinn mm.
Ekogrönt på Öland: KRAV-odlade grönsaker.
Peter & Elin: Pumpor till mat och prydnad.
Familjen Berg: Sött – gott – nyttigt för dig och trädgården.
I garaget Annika Lidbergs mössor, tavlor och något fint till din frukostbricka.
Servering Gunilla & Birger: Servering av lammgryta, grillade hamburgare och fika. Maten är tillagad av produkter från Runstens Gård och närområdet.
För barnen: något för barn med spring i benen!
Välkomna!

Vinnare av Gyllene Pumpan 2022! 

JURYNS MOTIVERING

Runstens socken har alltid varit en genuin jordbruksbygd. Här har generation efter generation levt på att bruka jorden. Christer Larsson och Annika Svenneheim, som driver Runstens gård, är både traditionsbärare och lantbrukare i tiden. Gården drivs ekologiskt med inriktning på nöt- och lammproduktion. Dikor, ungdjur, får och lamm hjälper till att hålla de vackra sjömarkerna öppna – naturbetesmarker som har utformats genom tusentals års bete och slåtter. Utöver växtodling och djurproduktion är gårdsbutiken och ett eget Krav-certifierat styckeri en viktig del av verksamheten. I butiken säljs lamm- och nötkött från gården, lammskinn och hantverk i lammskinn och andra produkter från lokala producenter.  Hos Annika och Christer arbetar också fem bordercollies som håller ordning på tackorna och lammen. På Runstens gård pågår i SLU:s regi också ett försöksprojekt med odling av lupiner – en växt som enligt forskarna har stor potential att bli en viktig gröda   i Sverige som foder och livsmedel – framtidens proteinkälla för både människor och djur.