Vi gratulerar Rälla till att ha blivit utnämnd till Årets Ölandsby 2021/2022!

Rälla genomförde invigningen av Öland Spirar 13/5 kl 18 i Edith och Julias trädgård.

Invigningen av Ölands Skördefest 28/9 kommer även den att äga rum i Rälla. Vi återkommer med information om tid, plats och program! Vi kan förvänta oss något speciellt med anledning av Skördefestens 25-årsjubileum, håll utkik!

Rälla har en egen facebooksida, följ vad som händer i byn här.
Nedan följer juryns motivering:

Rälla är Högsrums hjärta

Här finns inte bara trafikpulsen utan en ort med stort mod.
Till sandåsen som herrarna inte kunde odla flyttade hantverkarna och vid vägskälet slog handlarna upp sina bodar. Efter 200 år av byns strävan är det inte en dag för tidigt att kora Rälla till Årets Ölandsby!

Idag ser vi ett komplett samhälle med skolor, livsmedels- och klädbutiker, restauranger, café, bilverkstad och flera andra företag i god samverkan. Vill du hänga med goda vänner någon kväll kan du besöka ”Edit och Julia” på en musik-, film- eller temakväll. Förutom villor erbjuds nu flerbostadshus för en ung och växande befolkning. Rällaskogens unika natur med dess minneslund ger rum för rekreation och eftertanke. De omgivande gårdarna i Högsrum, Vipetorp, Mossberga och Ekerum bedriver kompetent jord- respektive golfbruk som skapar mervärden för trakten.

Idrottsplatsen och sporthallen har bidragit till Högsrumsbornas rykte som atleter. Fotbollsklubben, löparföreningen och gympagrupper erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Hembygdsföreningen har en lovvärd verksamhet och har bidragit till förståelsen för områdets stolta framväxt.

I juryn ingår Sven-Göthe Lidheim, Kenth Jönsson, Åsa ”Felix” Everbrand, Kiki Lundh och Leo Eriksson.