ÖLANDS SKÖRDEFEST

Dyestad bygata skördar 2022

Mat & Dryck Upplevelser/Underhållning KonstutställnFotoMuseum Öppen gård Konst & kulturkväll fredag Familj Gårdsbutik Konsthantverk

Dyestad Bygata på mellersta Öland deltar i år på Öland skördefest. I Dyestad bor det ett antal familjer som samarbetar med allt ifrån jordbuk, skogsskötsel, djurhållning, odling samt konstnärliga projekt med olika inriktningar.

Föreningen Kultivator bjuder in er att ta del av allt detta i en välsmakande, färgrik skördefest som firar maten, ullen och Mittlandets unika ekosystem under fyra dagar. Under hela helgen erbjuds ”Hästtaxi” genom byn. Med de tre trygga nordsvenskarna Tussan, Juvel och Frejvid kan besökarna åka häst och vagn mellan de olika evenemangen.

I Kultdjurhuset som ligger mitt i byn, ett kombinerat växthus, fårstall och konsthall kommer vi att ha en konstutställning, och i växthuset är det försäljning av egenodlade blommor och grönsaker, bland annat flera roliga och ovanliga sorter av tomat, chili, kålväxter, bönor och pumpor. Här blir det också servering där man får smaka på våra grönsaker i olika form. Ekologiska delikatesser från Grindmossen/Öland har försäljning.

Här kommer du också få möjlighet att träffa våra får, alpackor och åsnor. Vi spinner ull och tittar på textilhantverk.

Marlene Lindmark har öppen ateljé där hon arbetar med stora och små skulpturer i betong, teckning och måleri. I hennes utställningsateljé kan man få se hur skulpturerna blir till. Utanför ateljén finns brukskeramik av Lena Klang Ahlgren som också kommer att presentera sin nya bok ”Potatis”.

Arvsfondsprojektet FRAMBO har visning av sitt experimenthus på hjul, ett så kallat ”Tiny house”. Ett projekt där de undersöker framtidens innovativa och hållbara boende.

Under Konstnatten kommer vi att ha filmpub, live musik och skogsvandring med hemliga ingredienser. Filmpub 18-19.30.