ÖLANDS SKÖRDEFEST

Årets Ölandsby 2021 är Rälla!

Årets Ölandsby 2021 gick till Rälla. Efter 200 år av byns strävan är det inte en dag för tidigt att kora Rälla till Årets Ölandsby!

Rälla blev 2021 vald till Årets Ölandsby.

Rälla har en egen facebooksida, följ vad som händer i byn här.

Här följer juryns motivering:

Rälla är Högsrums hjärta

Här finns inte bara trafikpulsen utan en ort med stort mod.
Till sandåsen som herrarna inte kunde odla flyttade hantverkarna och vid vägskälet slog handlarna upp sina bodar. Efter 200 år av byns strävan är det inte en dag för tidigt att kora Rälla till Årets Ölandsby!

Idag ser vi ett komplett samhälle med skolor, livsmedels- och klädbutiker, restauranger, café, bilverkstad och flera andra företag i god samverkan. Vill du hänga med goda vänner någon kväll kan du besöka ”Edit och Julia” på en musik-, film- eller temakväll. Förutom villor erbjuds nu flerbostadshus för en ung och växande befolkning. Rällaskogens unika natur med dess minneslund ger rum för rekreation och eftertanke. De omgivande gårdarna i Högsrum, Vipetorp, Mossberga och Ekerum bedriver kompetent jord- respektive golfbruk som skapar mervärden för trakten.

Idrottsplatsen och sporthallen har bidragit till Högsrumsbornas rykte som atleter. Fotbollsklubben, löparföreningen och gympagrupper erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Hembygdsföreningen har en lovvärd verksamhet och har bidragit till förståelsen för områdets stolta framväxt.

I juryn ingår Sven-Göthe Lidheim, Kenth Jönsson, Åsa ”Felix” Everbrand, Kiki Lundh och Leo Eriksson.