ÖLANDS SKÖRDEFEST

Guidade bussrundtur

Upplev Ölands Skördefest med buss!

Den 26:e skördefesten på Öland går i år av stapeln 28 september till 1 oktober och som vanligt fylls ön av pumpor och festliga marknader.

Lördagen den 30 september finns möjligheten att uppleva Skördefestens myller och mångfald under en bekväm tur med guide i modern turistbuss säkert rattad av Tomas Buss. Längs vägarna mellan halmbalar och pumpor får du veta mer om Öland från forntid till idag.

Vi besöker givetvis Eriksöre bygata, men även genuina Föra Marknad, båda två med lokala utställare och mycket gemyt. Konstälskaren kan frossa i samlingsutställningen på Himmelsberga Ölands Museum där även Veterantraktorklubben ställer ut. Vi har lunch med oss som vi stannar och äter vid naturbokhandeln i Stenåsa på östra sidan. Skulle hungern ändå göra sig påmind finns både mat och fika att köpa på alla stopp. Lite extra smakligt kan det bli för den som tycker om ost när vi stannar på Ostfestivalen på Mörbylånga torg.

Planerade stopp: Föra Marknad, Himmelsberga, Stenåsa, Mörbylånga torg, Eriksöre bygata. Turen avslutas i Borgholm mellan 18 och 18.30.

På- och avstigning sker vid busstationen i Borgholm eller vid Algutsrums kyrka.

Tips! Den som kommer från Kalmar eller längre bort kan ta länstrafikbuss till Algutsrum, eller ställa bilen på parkeringen vid kyrkan. Det går bra för den som stiger på där att följa med tillbaka till slutstationen Borgholm och ta del av skördefestligheterna där under kvällen. Då kan återresan ske på egen hand med Länstrafiken som trafikerar sträckan Borgholm-Kalmar varje timme till kl 22.

Anmälan Tomas Buss 0485 732 85

ANMÄL DIG HÄR:

https://tomasbuss.se/resor/skordefest2023/

Pris: 625 kr per person inkl lunch och fika.

Tider och hållplatser:

9.00 Algutsrum

9.30 Borgholm

åter

17.30-18 Algutsrum

18-18.30 Borgholm

Arr. Tomas Buss & Föra Trädgård i samarbete med Ölands Skördefest