ÖLANDS SKÖRDEFEST

Kalvhagen i Södvik / Ställplats 2024

Konsthantverk Boende/Camping/Ställplats

Ställplats, Kalvhagen i Södvik
Mysig och tyst ställplats mitt i Byn nära djur och natur!
För de som önskar övernatta i byn erbjuder vi ställplatser i Kalvhagen året om, samt under Skördefesten och så länge det är snöfritt. Passa på att bo mitt i Skördefesten och upplev ljus, installationer och konst, med gångavstånd till allt!
Det finns naturreservat, padelbanor, bageri, pizzeria, gästgiveri, och gårdar från 1700 talet. Det är ca 2 km till Sandvik med fin liten hamn, bad ICA affär, restauranger och Ölands finaste kust.
I år under Skördefesten har vi öppet i Galleri Hönshuset som ligger i Kalvhagen där hittar ni konst, måleri, silversmide och sydda saker. I Kalvhagen kommer det även finnas försäljning av godis, stickat, yllekläder, fårskinn, vedklyvar, grillad korv mm. I år bjuds det såklart på Hopp i Hö och annat kul!

I Kalvhagen hittar ni också Galleri Hönshuset som visar en mustig samlingsutställning med måleri av Stig Karlsson och Nadjib Kamgar, samt silversmide av Per Lundkvist. Stig Karlsson har funnits med i Hönshuset många år och hans sätt att ”måla med ljuset” har gjort honom till en oerhört omtyckt konstnär. Pers Lundkvists silversmide bjuder på ett annorlunda uttryck där grova mönstrade ringar varvas med skira hängen. Nadjib Kamgar återkommer nu till Galleriet och hans sätt att måla är unikt, en del förväxlar honom med Lars Lerin, men hans måleri är mycket mer än så!
Vernissage torsdag klockan 19.00-20.00