ÖLANDS SKÖRDEFEST

Kalvhagen i Södvik

Konst & kulturkväll fredag Konsthantverk Konstnär i egen ateljé KonstutställnFotoMuseum

I Kalvhagen hittar ni Galleri Hönshuset som visar en mustig samlingsutställning med måleri av Stig Karlsson och Linda Sörnäs, samt silversmide av Per Lundkvist och dinosaurieillustrationer av Elisabeth Appeltoft Petersson. Elisabeth bor och arbetar i sin Ateljé Sundet, i Byxelkrok. Stig Karlsson har funnits med under många år och hans sätt att ”måla med ljuset” har gjort honom till en oerhört omtyckt konstnär. Pers Lundkvists silversmide bjuder på ett annorlunda uttryck där grova mönstrade ringar varvas med skira hängen. Linda Sörnäs fåglar kommer göra succé!

I Kalvhagen kommer det även finnas försäljning av godis, stickat, sydda saker, yllekläder, fårskinn, vedklyvar, grillad korv mm. I år bjuds det även på Hopp i Hö och en Dinosaurieinstallation av Åkerboskolans elever i årskurs fem och sex.  Södvikshäxan och Spetsduksträdet kommer som vanligt lysa upp i natten! Och vem vet, kanske dyker det upp ett och annat dinosaurieägg…

Vernissage torsdag klockan 19.00-20.00

I Musikladan blir det Cornelis Wreeswik, Anita Strandell och berättelser för stora som små!
Musikladan gästas i år av vår folkkära Anita Strandell som kommer att ge en konsert vid två tillfällen under lördagen i Cornelis anda! Cornelis kommer att berätta om sin vän ”glädjeflickan” Deirdre i Rio de Janeiro. Hans röst för oss genom kvällen, som en osynlig tråd när Anita Strandell mixar samba, bozzanova, visor och jazz. Anita var ju en gång gift med Cornelis Wreeswijk, nu sjunger hon hans outgivna skatter och en del eget material, Anita är dessutom en stor estradör så en viss portion humor utlovas!  Kompar gör gitarristen Staffan Linder och basisten Lennart Ström. Grunden för konserten, som betitlas ”Trio de Janeiro” är namnet på albumet ”Om Deirdre”.

Konsert lördag 30/9 klockan 17.00 & 19.00. För bokning av biljetter ring: 070 495 10 02. Biljetter finns även vid Musikladans entré. Biljettpris 200:-

I Musikladan skördar vi också ord!  Välkomna in i sagans värld och bli inspirerad av hur ni kan läsa för och med varandra. Det blir spännande, roliga, tänkvärda och värdegrundade berättelser för barn och vuxna långt in på kvällen. Berättare Anne-Sofie Holmberg.
Fredag
Barn 3–6 år klockan 16.00 ca 30 minuter
Barn från 7 år och uppåt klockan 18.00 ca 45 min
Biljettpris: 50: – medföljande vuxen gratis
Vuxna 20.00 & 21.15 ca 45 min
Biljettpris: 50: – medföljande barn 7 – 15 år gratis
Lördag
3–6 år klockan 11.00 ca 30 min
Från 7 år och uppåt klockan 12.00 ca 45 min
Biljettpris: 50: – medföljande vuxen gratis

För er som önskar övernatta i byn erbjuder vi ställplatser i Kalvhagen året om, samt under Skördefesten och så länge det är snöfritt. Passa på att bo mitt i Skördefesten och upplev ljus, installationer och konst, med gångavstånd till allt!

OBS! Förboka eftersom platserna är begränsade pga. aktiviteter i Kalvhagen!
För bokning av ställplats ring: 070 495 10 02