ÖLANDS SKÖRDEFEST

Ölands Choklad 2022

Mat & Dryck Shopping

More than chocolate. Från att ha varit renodlad chokladtillverkare så är ÖlandsChoklad så mycket mer idag. I vår fabrik i Färjestaden tillverkar vi självklart fortfarande våra exklusiva, handgjorda praliner och andra chokladprodukter. Här gör vi också prisbelönt glass av italiensk karaktär och bakar pajer, kakor, bakverk, bröd med mera.

Vid vårt Hamncafé på Södra hamnplan i Färjestaden finner du ett 110 kvm stort trädäck där du under skuggan av segeltak kan njuta en god espresso med choklad till. Här serverar vi också Scrocchiarella (en frasigare form av pizza) och sallader med tillhörande drycker (fullständiga rättigheter). Under sommaren och utvalda helger står grillen öppen där vi tillagar hamburgare från hängmörat naturbeteskött från Mysinge gård på södra Öland, men också vegetariska rätter.

På baksidan av Hamncaféet så finner ni vår nya ”Glassbar”. Här kommer ni kunna njuta glass i kulform, som glassdessert, som mjukglass och i pinnform. Till det så erbjuder vi vin, öl, kaffe och läsk. Och för den hungriga så finns lättare rätter som passar att även ta med sig till stranden.

Ni finner också vår choklad på andra utvalda ställen på ön.

Öppet året runt: Fabrik: mån-fre 6.30-14. Café: mån-sön 11-18. (se hemsida för exakta tider. Ibland kvällsöppet).

Högsäsong (sommar): Fabrik: mån-fre 8-14. Café/glassbar: mån-sön 10-sent.