ÖLANDS SKÖRDEFEST

Fredagens Konstnatt och Konst & kulturkväll

Ölands konstnärer hälsar alla besökare välkomna tillbaka för att uppleva konstens och nattens magi!

Konstnatten och Konst & kulturkväll på fredagen under Skördefesten

Historia:

När Konstnatten startades på södra Öland var deltagarna ute efter att skapa extraordinära upplevelser, installationer, ofta sådant de inte brukade göra i sitt vardagliga konstnärskap. Resultatet blev succé och det som mötte besökarna var överraskande, lite galna happenings och unika möten i den öländska natten. Glada och upprymda människor vimlade runt i kolmörkret till långt in på småtimmarna – det var verkligen någonting utöver det vanliga.

Skördefesten idag:

Under årets Skördefest kan du både åka på Konstnatt och Konst & kulturkväll.

När du söker på dessa kategorier i sökrutan får du upp de deltagare som är med och när de har öppet. I Skördefestens tidning finns symboler som visar dig vem som har natt eller kvällsöppet.

På Ölands museum Himmelsberga anordnar Skördefesten även i år den stora samlingsutställningen med verk av runt 100 konstnärer som har öppen ateljé eller finns på gallerier på Öland under Skördefesthelgen. Se öppettider i tidningen eller här på hemsidan.

Ölands konstnärer hälsar alla besökare välkomna tillbaka för att uppleva konstens och nattens magi!

Förtydligande:

Konstnatt kallas det när man har öppet till midnatt eller längre och Konst & Kulturkväll om man väljer att stänga kl 21 på fredagskvällen/natten.

På bilden syns Poul Jörgensen vars glaskonst du kan köpa i Kastlösa Glashytta.