ÖLANDS SKÖRDEFEST

Trafikinformation. Bra att veta!

Var rädda om varandra i trafiken!

Konstnatten och Konst & kulturkväll äger rum på fredagskvällen/natten och det innebär att många är ute och åker runt i mörkret på ön. Tänk på att ta det försiktigt både som biltrafikant och gående i natten. Använd reflex!

På torsdags- och fredagskvällen är det många lastbilar som är på väg från Ölansbron till Löttorp på norra Öland. Där anordnas en privat träff för lastbilschaufförer under helgen. De transporterar sig upp till träffen men kör inte runt i övrigt på vägarna.

Ni som kommer i husbil kan ha hjälp av den information som finns till just er från Ölands turismorganisation. Se länken nedan:

https://www.oland.se/sv/boende/stallplats-och-parkering

Det kan bli en del proppar i trafiken, speciellt under lördagen. Mitt på dagen är det många dagsbesökare som kör från Kalmar över bron och ofta norrut. I Glömminge kan det t ex ta tid att ta sig igenom. Om du ska ner till Totalförsvarsdagen i Stora Rör kan det vara lämpligt att köra ner via Isgärde. Samma gäller när du ska därifrån. Korsningen ner till Stora Rör kan vara svår att ta sig ut ifrån och man stoppar upp trafiken som kör norrut mot Borgholm när man ska svänga vänster ner till hamnen.

Tänk även på infarten till Borgholms slott och Fårets 3 dagar. Där kan det vara mycket trafik som ska både norr-och söderut under lördagen.

Även på söndagen händer det mycket under Skördefesten! Ta chansen och stanna kvar och undvik köerna på bron. Ska du inte jobba på måndagen eller måste hem av andra skäl, bli kvar på ön någon dag till och kör lugnt över när det lugnat ner sig längs vägarna. Öland har alltid en massa skäl till en fortsatt vistelse här hos oss!