ÖLANDS SKÖRDEFEST

Läs denna ledare från Ölandsbladet!

Ölands Skördefest, det är Öland på riktigt.

Ledare: Dags att uppleva Öland på riktigt

Ölands Skördefest, det är Öland på riktigt.

Många av de festligheter och evenemang som äger rum under ett år känns konstruerade,  med kommersiella intressen i främsta rummet. Men Ölands Skördefest känns äkta och genuint.
Ingen annan festlighet under året inbjuder att uppleva Öland på riktigt. Hela ön lever upp under några dagar och besökare får chansen att uppleva det bästa ön har att erbjuda.
Det handlar inte minst om kulinariska upplevelser, vare sig man äter på restaurang eller köper med råvaror hem.
Det handlar inte minst om kultur, då många av öns konstnärer och hantverkare visar sina verk.
Det handlar inte minst om byarnas gemenskap och påhittighet. Ölands Skördefest ger verkligen chansen att uppleva öns bästa sidor. Här finns alla möjligheter att åka till någon by man sällan eller aldrig besökt.
Kreativiteten frodas på många håll och det behöver inte vara de stora evenemangen som ger mest. Det kan lika gärna vara den lilla byn, den lilla gårdsbutiken eller den lokala hantverkaren som kan vara årets bästa upplevelse.
Men hur man än väljer att fira skördefesten, så finns det så många evenemang att det finns något för alla. Alla som är på ön dessa dagar är en del av festen, på ett eller annat sätt.
Ta chansen och upplev Öland dessa dagar. Läs exempelvis skördefestens tidning och skördebladet för att få inspiration. Ta del av tips ni hittar på annat håll.
I dessa dagar då kriminella nätverk, skjutningar och sprängningar dominerar den nationella nyhetsrapporteringen kan det vara skönt att få några dagar då annat kan stå i fokus.
För mer Öland än Ölands Skördefest, det blir det inte.

Kenth Jönsson, Ölandsbladet