ÖLANDS SKÖRDEFEST

Pumpaprisvinnare 2023

Vi gratulerar vinnarna!

Vi gratulerar årets Pumpaprisvinnare!

Foto: Tommie Skoog.

Pumporna kommer från Kastlösa Glashytta och diplomen är gjorda av ADT i Borgholm.

Godaste pumpan

Lindbygården

I Lindby på Ölands sydspets erbjöds under Skördefesten konsthantverk, fotokonst och barnaktiviteter. Där fanns också en mycket uppskattad pumpasoppa med ingefära och chili som serverades med hembakat surdegsbröd. Priset för den godaste matupplevelsen under Skördefesten går till Kia Edvardsson på Lindbygården!

Garnerade pumpan

Stacketorps Kulturstation

Installationer längs den gamla järnvägen, stora och små belysta keramikskulpturer, musik och glödande rakuugn gav en magisk upplevelse för besökarna i Stacketorp under Konstnatten. Priset till den som arbetat med fin och fantasifull dekoration går till Stacketorps Kulturstation.

Glödande pumpan

Wies Noest

På Konstnatten bjöds det på textil fest på Klockargården i Resmo hos Cke Lavér. Konstnären Wies Noest hade skapat färgsprakande textila verk som lyste upp trädgården. Detta uppmärksammades både av övriga deltagare och besökare på Skördefesten. Priset till den som visat kreativitet och fantasi går till Wies Noest. På bilden syns Cke Lavér.

Glindrande pumpan

Pappis Chillifarm

I Ingelstad på norra Öland kunde man under Skördefesten smaka på flera olika chilisåser. Det fanns självplockning och försäljning av chili. Barnaktiviteter med ansiktsmålning. Klubb Baktakt stod för reggaemusiken. Pappi wibe på Pappis Chillifarm som vinner priset för bästa totalupplevelse.

Generösaste pumpan

Silverstrands trafik

I Kalvhagen i Södvik har det under Skördefesten varit högläsning med Ann-Sofie Holmberg. När det var dags för Åkerboskolans elever att komma och lyssna hade inte skolan pengar till busstransport. Då ryckte Silverstrands trafik ut och körde eleverna utan kostnad till Kalvhagen. Priset till den som ställt upp med engagemang och ideellt arbete för Skördefestens deltagares bästa är Björn Silverstrand på Silverstrands trafik.

Galnaste pumpan

Kamelranchen

På Skördefesten fanns många djur representerade som t ex kor, får, höns och alpackor. I Alböke fanns ännu fler nämligen kameler. I år kunde man hälsa på hos Signe på Nordens största kamelranch och få träffa och rida på kameler. Priset till den som tagit ut svängarna och skapat något som tänjer på gränserna går till Signe Ahlström på Kamelranchen i Ormöga.

Gryende pumpan

Allégården

I Kastlösa finns denna deltagare som under alla år varit med i Skördefesten. Här har funnits mat, fika, installationer och konstutställningar. Under årets fest skapades ett nytt koncept med Ölands trädgårdsmässa. Spännande föreläsningar om odling avlöste varandra. Vi kunde bl a lära oss om den blomstrande köksträdgården och om rosor. Priset till den som redan varit deltagare och startat en ny nisch går till Katrine och Håkan Rietz på Allégården i Kastlösa.